Restaurant The Harbour Club komt terug naar Den Haag

nov 25, 2019

Restaurant The Harbour Club komt na een aantal jaar afwezigheid weer terug naar Den Haag. Drie jaar geleden vertrokken ze uit Scheveningen, begin volgend jaar openen ze een nieuwe vestiging op de bovenste verdieping van BINK36.

“BINK36 voelde vanaf moment één goed,” vertelt Joost Verhoeven, een van de eigenaren van The Harbour Club. Toen dit restaurant drie jaar geleden vertrok uit de Scheveningse haven was het nooit de bedoeling geweest dat de ondernemers definitief zouden vertrekken uit de hofstad. En na een gesprek over BINK36, het oude PTT-gebouw langs het spoor dat onder andere dienstdoet als bedrijfsverzamelpand, hoefden ze niet lang na te denken.

“Als je in dit kantoorpand naar boven gaat, kun je meteen het échte Harbour Club-gevoel creëren. Een te gekke plek, een mooi historisch pand, met uitzicht over de skyline van Den Haag. Alle bekende kenmerkende gebouwen kun je zien,” aldus Verhoeven. “We willen bezoekers een bijna on-Nederlands wauwgevoel geven. Je stapt de lift in en je stapt in een andere wereld de lift weer uit.”

Op de Dr. Lelykade in de haven zagen de ondernemers – zonder grootscheepse verbouwing – niet meer de mogelijkheid om dat gevoel te bieden. “In goed gesprek met ondernemer Allie Simonis is er toen een overname tot stand gekomen,” vertelt Verhoeven. In het pand kwam Encore by Simonis en The Harbour Club richtte zich ondertussen op hun andere vestigingen in Amsterdam (twee), Rotterdam en Vinkeveen.

Nieuwe locatie van The Harbour Club

De nieuwe locatie in de Binckhorst is een plek die goed past bij The Harbour Club, aldus Verhoeven. “Het is een buurt die zich ontwikkelt, het ligt vlak bij de snelweg en het is een pand met uitstraling en allure.”

De ondernemers willen dat de vestiging in Den Haag dezelfde uitstraling krijgt als die van de hoofdvestiging in Amsterdam Oost. Een grote open ruimte, een bar in het midden, een open keuken en een inloopwijnkast. De eyecatcher is een dertien meter lange haai. “Kenmerkend voor elke vestiging,” zegt Verhoeven. Er komen, inclusief een overdekte serre, meer dan vierhonderd zitplekken. In de zomer is er bovendien nog een buitenterras.

Menukaart

De kaart van het restaurant is ingestoken op vlees en vis. Veel keuze, soms met een Aziatische twist. Ook veganistische maaltijden behoren tot de opties: de chefs maken die buiten de kaart om. Naast eten speelt muziek een belangrijke rol in de beleving bij The Harbour Club, vertelt Verhoeven. “Er is altijd een vorm van entertainment. We willen dat mensen een hele avond bij ons kunnen blijven.”

Belangrijk, om dat BINK36 niet ‘midden-midden’ in de stad ligt. “We verwachten dat er mensen uit de stad komen, maar ook dat mensen uit dorpen en steden eromheen ons weten te vinden.” Er zijn gratis parkeerplekken naast het pand. “We gaan veel tamtam maken en laten weten dat we er zijn. We zijn vol vertrouwen dat het gaat lukken,” aldus Verhoeven.

The Harbour Club verwacht in februari de deuren te openen. Rooftopbar Bink36, dat nu boven in het pand zit, blijft open tot eind dit jaar.

Stay tuned

De laatste updates

Restaurants Closed Until Further Notice

Restaurants Closed Until Further Notice

Measures COVID-19 After a few magical months, we sadly need to close our restaurants temporarily again due to new COVID-19 measures. A short but very sweet season, in which we’ve had Simply The Best time with you. Thank you. The Harbour Club wouldn’t be The Harbour...

Eigenaren The Harbour Club: ‘Er is 0 perspectief’

Eigenaren The Harbour Club: ‘Er is 0 perspectief’

The Harbour Club staat bekend om zijn grote etablissementen waar veel bekende Nederlanders, voetballers en ‘rich kids’ komen. In normale tijden stonden er honderden gasten te dansen op de tafels. Maar nu zijn de tafels gedekt, de champagneglazen gepoetst en komt er...

Over

De doelstelling van The Harbour Club is glashelder: Elke gast moet 100% tevreden het restaurant verlaten en met veel plezier terugkijken op zijn/haar bezoek. Dit wordt bereikt met de hulp van meer dan vierhonderd geïnspireerde medewerkers. Service met een oprechte glimlach! Welk restaurant of welk evenement u kiest: The Harbour Club staat voor kwaliteit en gastvrijheid.

Socials

© THC 2021